Acupunctuur bij huisdieren

Deze Oosterse manier van behandelen is gebaseerd op energie en gaat pijn verlichten of de werking van bepaalde organen verbeteren door bepaalde punten op het lichaam van uw huisdier te stimuleren.

Wanneer wenden we acupunctuur aan voor uw huisdier?

Acupunctuur kunnen we inschakelen voor zowel lokale klachten als algemene klachten. Bij lokale klachten denken we vooral aan rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn of nekpijn. Algemene klachten omvat alles waardoor u merkt dat uw dier zich niet goed voelt in zijn vel en last heeft van aanhoudende kwaaltjes zoals braken, allergie, enz.

Hoe gebeurt acupunctuur bij uw huisdier?

Acupunctuur kan op verschillende manieren gebeuren. Ofwel met een massage van bepaalde energiepunten op het lichaam ofwel met het prikken van naalden, al dan niet gecombineerd met bijvoorbeeld warmtetherapie of elektrische stroom. Acupunctuur kan ook deel uitmaken van een totaalbehandeling. In onze praktijk passen we enkel 'dry needling' toe, dat betekent dat er enkel met naalden gewerkt wordt. Dit geeft volgens Dr. Geurts de beste resultaten, vooral bij arthrose problematiek en hernia's.

Wij zoeken steeds naar de beste oplossing om uw huisdier te behandelen en de juiste diagnose vast te stellen.

Wanneer uw huisdier moet herstellen na een operatie of langdurige verzorging nodig heeft, kunnen wij uw huisdier hospitaliseren. De periode en de omstandigheden zijn steeds afhankelijk van de soort ingreep en de omvang ervan.

Kom langs met uw huisdier wanneer u denkt dat er iets mis is of wanneer uw dier last heeft van bepaalde kwalen of aandoeningen.