Met je huisdier op vakantie

Niets zo leuk als met je huisdier op vakantie gaan! Maar er gaat wel wat voorbereiding aan vooraf, dus begin je er best op tijd aan. Hiervoor is mei dus de ideale maand! We zetten alvast even een aantal zaken op een rijtje, zo heb je een handige checklist voor vertrek.

Elk dier dat de grens over gaat moet gechipt, geregistreerd en in het bezit zijn van een Europees paspoort. Verder moet het dier minstens 21 dagen vòòr vertrek gevaccineerd worden tegen hondsdolheid.

Ga je op vakantie naar een warme Zuiderse bestemming, denk er dan ook aan dat daar vaak insecten leven die erge ziektes kunnen overdragen zoals Leishmania en de hartworm. Je kan je huisdier hier tegen beschermen door vòòr vertrek een advantix pipet of scalibor halsband aan te doen.  Bij thuiskomst dien je je huisdier goed te ontwormen de dag na thuiskomst en een maand later met een speciaal ontwormingsmiddel dat je enkel bij de dierenarts kan uithalen.

Sommige honden kunnen last hebben van wagenziekte, gelukkig is hier een heel goed medicijn voor, dat de misselijkheid wegneemt gedurende de hele dag. En het maakt je hond niet suf of slaperig. Vraag er gerust naar als je hond hier last van heeft.

Ook op vakantie kan je huisdier ziek worden, het is handig om een kleine reisapotheek mee te nemen voor eerst hulp bij diarree, braken, pijn of een wondje. Ook een tekentang komt goed van pas. We helpen je hier graag mee verder.

Is je huisdier ernstig ziek op vakantie, vraag dan naar een goede dierenarts in de buurt die je verder kan helpen.